Trias imposa i amaga més retallades al Transport Públic

ptp

De nou, el Transport Públic tremola a tota Barcelona. Després de l’anunci de Trias i Santi Vila de congelar les taxes del transport públic, la PTP (Associació per a la Promoció del Transport Públic) desemmascara una retallada amagada de les freqüències dels autobusos, que en casos extrems arriben a 32 minuts.

És curiós, però, que es congeli el preu del transport públic després de diversos anys de pujades extremes i, a més, quan la inflació es troba en taxes negatives (-0,1%), segons l’Instituto Nacional de Estadística. D’altra banda, no s’ha proposat una solució al problema real del transport públic, que és la necessitat d’una llei per al seu finançament. Mentre Convergència i Unió sosté que el preu del bitllet s’ha d’acostar cada vegada més al seu cost real, la proposta més sensata sembla fixar un marc suficient i a llarg termini del finançament d’aquest servei, mesures per una fiscalitat justa i progressiva, i el finiquitament de la opacitat amb què TMB amaga els seus càrrecs directius, que és sabut copen una part gran, però indeterminada, de recursos.

Mentrestant, seguim escoltant com Trias té al calaix 200 milions d’euros fruit del superàvit acumulat, com gasta 16 milions en la Fórmula 1, com destina 250.000€ a la Pista de Gel de Plaça Catalunya o com idea una parc temàtic privatitzat per a infants [editat: l’alcalde s’ha fet enrere per la pressió popular]. Una legislatura llunàtica sense un horitzó de ciutat, que més que teixir la ciutat amb transport públic assequible i per a tothom la segrega i en divideix els usos, generant guetos de difícil gestió.  I si hi sumem el Pla d’Usos de Ciutat Vella, que obre la barra lliure al negoci turístic i n’expulsarà les classes populars, encara retrocedim més en cohesió social.

En aquest context, ICV-EUiA denunciarem aquesta opacitat i les retallades ocultes a l’Ajuntament de Barcelona. No es pot permetre la generació deliberada de desigualtat. També, al Districte de Sarrià-Sant Gervasi, presentarem un prec al Govern exigint la retirada de les mesures d’austeritat, atès que al Districte s’han retallat les línies H6, V3, 14, 60, 64 i 68.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s