Recuperar la democràcia – a Barcelona

Stop Pujades fa una crida a recuperar la democràcia després de la reunió amb Xavier Trias“.

La frase no podia ser més contundent. No ha pogut acabar amb èxit la reunió entre Stop Pujades (la Plataforma Promoció del Transport Públic-PTP n’és un dels membres) i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) amb l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias. Per una banda, el clam popular es manifestava per mitjà dels agents socials que reclamaven en aquesta trobada una reducció de les tarifes. Per l’altra, el lobby del transport privat moldejava les paraules de l’Ajuntament: NO.

stoppujadesreunio

I el cert és que no hi ha un motiu econòmic darrera dels increments tarifaris. Els dos darrers anys, Barcelona ha perdut 200 milions d’euros que han anat a superàvit. Dic “perdut”, perquè un cop declarat el superàvit no recuperes aquests diners, sinó que van a aixugar dèficit. Una ciutat com Barcelona, finançerament sanejada, hauria de posar tota la carn al braser i invertir cada cèntim per la cohesió social i la promoció econòmica (una economia nova, del coneixement, sostenible, amb ulls de dona). Doncs no: Trias ha volgut governar mirant més a Moody’s o Standard&Poor’s que no pas a la gent que pateix.

Recuperar la democràcia” és un concepte vàlid des de fa anys. Ens la tenen segrestada, i Trias especialment. No podem oblidar que no va admetre a tràmit les 26.000 signatures de les Escoles Bressol, i que està reformant els espais de participació ciutadana per tal que no hagin de donar explicacions de la seva acció de govern i redueixin la capacitat d’autonomia dels òrgans ciutadans. Us recomano que llegiu aquest breu article que em van penjar al web del Districte de Sarrià-Sant Gervasi sobre aquest tema: El consens social i democràtic, trencat com mai l’havíem vist.

No hi ha democràcia sense igualtat real. Xavier Trias, que ha incentivat el transport privat fins a límits inimaginable (us recomano llegir: Transport Públic: memorial de greuges), ha retallat en Escoles Bressol, ha fet reformes a zones comercials de luxe i no a barris populars, ha invertit especulativament en la Fòrmula 1, ha regalat als hotelers els barris humils de Ciutat Vella… quina igualtat podem esperar amb això?

I que no ens enganyi: 200 milions llençats. Hi ha marge per fer política social i econòmica. Com diu la PAH: “Sí que es pot, però no volen“.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s