Mereixem un altre PSC

Pere Navarro

Pere Navarro

Feia temps que no escrivia al blog, i és un costum que vull recuperar. En un dia com el d’avui, potser s’escau que em torni a introduir una mica en aquest món de la cibercomunicació. En un dia com avui, que potser històric. Històric pel trencament del que en algun moment ha estat el primer partit del país, de Catalunya.

La imatge d’avui al Parlament ha estat nefasta pel que fa a la realitat del Partit dels Socialistes de Catalunya. Que la direcció opti pel No, bé, no ho comparteixo, sobretot perquè al Programa Electoral ho duien. Però el que em sembla inadmissible en el primer partit -fins fa poc- de l’esquerra catalana, és l’estalinisme amb el que s’han pres les decisions. O, més aviat, amb el que s’han imposat aquestes.

La disciplina de partit em sembla malament, però imposar una multa, mira, potser -només potser- es podria arribar a entendre. Ara bé, demanar als diputats i diputades que voten diferent que retornin l’acta de diputat, és a dir que abandonin la Cambra, sota l’amenaça d’anar al Grup Mixt, és totalitarisme. És no admetre la pluralitat, en un partit que durant molts anys ha sabut gestionar la seva pluralitat de manera envejable.

També he de dir que censuro l’actuació de Rocío Martínez Sampere, que ha seguit la disciplina de vot “tot i abandonar l’Executiva”. També Àngel Ros, que per mantenir el seu feu a Lleida ha acceptat la imposició. No em semblen dignes del partit que va liderar els  dos únics governs progressistes de la democràcia.

Mereixem un altre PSC. Un PSC a l’altura del llegat de Pasqual Maragall, d’Ernest Lluch, de Solé Tura. Un PSC a l’altura d’un govern de progrés que va intentar, equivocant-se innombrables vegades, oferir una alternativa diferent a un país que havia viscut del caciquisme pujolista i una administració dèbil, petita, de caràcter liberal. Un PSC a l’altura dels que somniem amb, algun dia, tornar a forjar un govern de progrés, que digui no a les desigualtats, no a l’statu quo, no al benefici dels amiguets.

Mereixem un altre PSC. La ruptura d’avui obre l’escenari a l’enèsima escisió de l’esquerra. Espero que, abans que sigui massa tard, el PSC es torni a erigir en un partit digne del nostre respecte.

Anuncis

One thought on “Mereixem un altre PSC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s