Diners de sang a Sarrià-Sant Gervasi

alcalde-Barcelona-Xavier-Budapest-Ajuntament_EDIIMA20130625_0512_13

Tot just abans d’iniciar les vacances d’estiu, l’Ajuntament de Barcelona va signar amb l’alcalde de Budapest un conveni de col·laboració cultural. El contingut d’aquest era el cofinançament d’un espai infantil al Parc de la Oreneta, situat al barri de Sarrià, districte de Sarrià-Sant Gervasi.

 A primer cop d’ull, sembla una bona notícia. Els equipaments públics d’aquest caire sempre són benvingut, i més si faciliten una zona d’esbarjo per als més petits i petites. Tanmateix, aquest conveni té una certa trampa. L’alcalde de Budapest, István Tarlós, en el càrrec des de l’any 2010, és un personatge que pràctica la opressió cap als col·lectius LGTB. En poques paraules, és un homòfob. A més, les seves connexions amb l’extrema dreta fa que sigui observat amb recel per diversos col·lectius de la seva ciutat, el seu país i l’Europa Occidental.

 Tanmateix, l’alcalde Trias diu que no es pot observar la ideologia d’hom com a motiu per no establir-hi relacions. Que això seria discriminació. Nosaltres, ICV-EUiA, com a grup municipal, però també jo a títol personal, pensem que això no és així. És més, n’estem convençuts.

 En primer lloc, els diners tenen color, no són neutres. L’Ajuntament està acceptant uns diners recaptats d’una població oprimida, o com a mínim una part d’ella, la del col·lectiu LGTB. Són diners tacats de sang, que en acceptar-los estem legitimant la repressió social d’aquest individu. O algú veuria acceptable signar un conveni amb algun dels dictadors que avui dia estan essent deposats?

 En segon lloc, perquè Barcelona és una ciutat referent de pau, convivència, llibertat i respecte. Es va demostrar durant la Guerra d’Iraq i es demostra cada cop que la gent surt al carrer no ja per problemàtiques locals sinó per conflictes que van més enllà de les nostres fronteres. Aquest conveni fa saltar pels aires l’esperit de Barcelona, aquesta Barcelona de ciutadania activa, de persones resistents i implicades. A més, aquest conveni ignora categòricament el Pla Municipal LGTB, que exigeix introduir la perspectiva LGTB en les Relacions Internacionals. El Consell Municipal de Gais, Lesbianes, Homes i Dones Transexuals ja ha demanat a l’alcalde que deixi sense efecte el conveni.

 I, en tercer lloc, perquè Trias va prometre 1.900 milions d’euros en inversions, i ara intenta arreplegar xavalla a canvi de la dignitat de la ciutat que govern. I, encara més, quan pressuposta en 3.262 milions d’euros una futurible candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern de 2022.

 Per això, diem NO EN EL NOSTRE NOM. Per això preguntarem al Ple del 3 d’Octubre com encaixa aquest conveni amb la imatge de Barcelona com a ciutat de pau, convivència, llibertat i respecte.

Anuncis

One thought on “Diners de sang a Sarrià-Sant Gervasi

  1. Retroenllaç: Pelotazo a Sarrià: Trias, Núñez i Navarro i la #BCNenVenda | La Alta Trinxera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s