Balmes com a exemple d’estafa democràtica

Balmes

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi d’avui dia és la suma de diverses realitat i identitats que van anar annexionant-se a una Barcelona que s’ha acabat convertint a la metròpoli del present. Dels sis barris que té el territori, tres són travessats pel carrer Balmes, i amb una reforma necessària sobre la taula vàrem pensar des d’ICV-EUiA que era necessari i obligat realitzar un procès participatiu per donar forma al Balmes del nou segle.

Com és evident a ulls de tothom, l’època que vivim actualment se circunscriu en una crisi no només econòmica, sinó de tot el sistema democràtic. No es pot generar o modificar espais urbans sense tenir en compte el punt de vist de la gent que hi viu, que hi passeja, que hi compra, que hi transita. Això forma part de la política del passat i les noves ciutats han de lliurar-se a noves dinàmiques.

Tanmateix, no tothom ho té clar. Malgrat el maig de l’any passat tots els grups municipals vàrem acordar realitzar un procés participatiu per al carrer Balmes, el Govern ha presentat un projecte per a la reforma de la part inferior de la via (entre Travessera i Diagonal) amb el suport del Partit Popular. A més el projecte inclou instàncies per al tram superior, i per tant va molt més enllà del tram d’imminent reforma i suposa una violació d’un acord de Plenari i, el que és més greu, un menysteniment de la democràtica participativa.

Per aquesta raó, al Ple de juliol hem demanat al Consell que acordi retirar el projecte executiu de reforma, al qual d’altra banda hem presentat al·legacions com a Grup Municipal. Es tracta d’una Estafa Democràtica que pretén seguir modificant l’espai públic de forma dèspota i autoritària, fins i tot paternalista. Nosaltres apostem per un Districte democràtic, on no només es pregunti a la gent cada quatre anys quines majories vol sinó que cada dia pugui decidir com vol que sigui el seu territori de referència.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s