CiU i PP es neguen a condemnar les maniobres militars a Collserola

ImatgeDes d’una perspectiva ideològica del moviment del desarmament i de la cultura de pau, no és admissible la inversió pública en forces armades, i per això des d’ICV i personalment la defensa de la desmilitarització és obligada. Cap societat pot comprendre que els diners de totes i tots vagin a la compra d’armament que té per únic objecte l’assassinat i l’enviament de ciutadanes i ciutadans cap a la mort; menys encara en la conjuntura actual de depressió econòmica i ruptura social.

Aquest debat, però, el tenim perdut davant de majories de la dreta, majories conservadores com la que existeix a Barcelona però especialment  a Sarrià-Sant Gervasi, on CiU i PP sumen 16 dels 19 representants del Plenari. Per aquesta raó, i en motiu de la presència de maniobres militars a Collserola, ICV-EUiA hem presentat una declaració institucional molt de mínims, que podeu trobar a continuació. Fa èmfasi en la manca de sensibilitat de permetre realitzar aquest tipus de maniobres aprop d’un equipament educatiu, element que hauria de generar consens entre totes les forces polítiques democràtiques, antimilitaristes o no.

Imatge

Tanmateix, aquest consens no ha estat possible. El Partit Popular, des d’un primer moment, va manifestar la seva voluntat de no recolzar aquesta declaració. Una actitud poc comprensible, atès que la voluntat d’esgotar la via política sempre ha de ser una prioritat en qualsevol conflicte institucional. Ara bé, la posició contrària de Convergència i Unió ha estat prou sorprenent, i de fet ha generat conflicte dins la mateixa federació nacionalista. No tothom a CiU està content amb el desplaçament de la federació respecte la declaració institucional, i el reconixement de ser una declaració de mínims i que convida al consens ha arribat de diverses persones de CiU, sobretot de Convergència Democràtica.

Vaig fer una crida demanant el consens al voltant d’aquest eix, especialment en el marc d’un  Plenari -el del proper 4 de juliol- que es preveu tens. Vaig oferir pactar una  transacció sobre el text original, però la única resposta va ser la porta tancada a la nostra proposta. Ho lamentem, i no tenim altra opció que denunciar aquest bloqueig al proper Ple, per garantir que les veus antimilitaristes i pacifistes no són silenciades com ho vol la dreta política del país.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s