A Sarrià-Sant Gervasi, Catalonia is not CiU

comissió11s

Tinc una petita obsessió que crec que és compartida amb gran part de l’esquerra social i política: que el país no és patrimoni de ningú, sinó de tots; que Catalunya no és un bé privat del que uns pocs poden fer bandera, sinó un poble que crida a la trobada de la seva gent. Per això m’indigno quan, de vegades, la dreta intenta quedar-se per a ella l’enaltiment de la bandera, la manifestació de l’orgull patri.

A Sarrià-Sant Gervasi, tot just ahir se’ns va informar que el Govern ha encetat una comissió per a treballar el tricentenari de la Setge de Barcelona (1714-2014). Curiosament, en aquest grup hi ha  tot tipus de persones, excepte l’oposició. Podem trobar-hi consellers i consellers de Convergència i Unió, podem trobar-hi membres de les entitats del Districte, podem trobar-hi tècnics de barri, però en cap cas hi trobem l’oposició. Perquè ICV-EUiA no pot formar part d’aquesta comissió, quan hem estat al costat del Govern, ERC i les CUP reivindicant el dret a decidir dels pobles? Per què, quan vàrem ser ICV-EUiA i CiU qui vàrem decidir facilitar la celebració de la consulta del 10A sobre la independència?

catalonia-is-not-ciu

Efectivament, aquesta política d’ostracisme no ens va sembla bé, i vàrem preguntar a la Comissió de Cultura d’ahir quin  n’era el motiu. Se’ns va dir que “ah, és una comissió oberta, fa temps que la hem plantejada i pot entrar qui ho vulgui”. Així doncs, fa temps que han engegat el procès però no han dit ni piu a la resta de partits, si bé han tingut temps de dir-ho a tècnics i entitats, que d’altra banda és irrenunciable que hi siguin per la quantiosa feina de qualitat que fan.

Tot plegat em fa pensar en la campanya que Joves d’Esquerra Verda va llençar en motiu de les eleccions autonòmiques de 2012, denunciant que el Govern té la tendència de confondre la seva federació amb el país i amagar-se les vergonyes amb banderes (o, més ben dit, amagar les retallades amb estelades). I això, no ho permetrem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s