Reunió amb les veïnes i veïns de Vallvidrera i Les Planes

vallvidrera_pinganillo

Aquest dimecres dia 12 de juny, el Grup Municipal d’ICV-EUiA ens hem reunit amb les associacions de veïnes veïns del barri de Vallvidrera – Tibidabo – Les Planes. Hi hem assistit en Ricard Gomà com a president del Grup Municipal, la Isabel Ribas com a regidora adscrita i un servidor. La reunió va ser proposada per nosaltres un cop les entitats van redactar una carta, presentada al Consell de Barri, en que exigien als partits polítics desencallar les inversions, atès que s’estava impedint que el Pla de Futur del barri tirés endavant. Aquest Pla de Futur, aprovat per l’anterior govern, abarca el període 2010-2020, i de moment cap pacte CiU-PP per a les inversions contempla alguna de les acordades.

El malestar de les associacions veinals és raonable, com a mínim des del meu punt de vista. I no ja com a oposició que, com a tal, aprofitem la ocasió per posar cullerada i sumar contra el govern. També hi ha errors que vàrem cometre nosaltres, errors molt greus, com per exemple tirar a terra una Masia on la ciutadania hi havia projectat diverses alternatives, i traïdorament -no té altra paraula- aquesta va desaparéixer sota un moment d’ insensibilitat de l’anterior govern.

A la meva manera de veure-ho, un dels principals problemes del territori tal com va comentar un veí és el fet que es tracta la part que circumda Collserola com si fos una part més de la ciutat, quan no ho és. En moltes ocasions s’han volgut aplicar solucions urbanes a un medi rústic, a un medi de Parc Natural, i més que protegir-ne la identitat i la especificitat n’hem volgut exprimir el suc per a la ciutat. És un error.

Jo tinc una mania especial amb un tema: la mobilitat. Ja vam presentar un prec al Govern demanant que els dos busos de barri retallats tornessin a funcionar en diumenge i festiu, però no se’ns va escoltar. La problemàtica, tanmateix, va més enllà: el bus nit no dóna un servei efectiu al territori, el FGC acaba molt d’hora per la nit i no s’han trobat alternatives com amb les línies L6 i L7 que donen servei a la resta del Districte les nits de dissabte, el funicular de Vallvidrera s’avaria cada dos per tres…

vallvidrera_veïns

També, en la línia del que comentava una mica més amunt estem essent especialment beligerants amb la concepció natural de Collserola. En dues línies concretes: primer, desconfiant des del primer moment del projecte Portes de Collserola, on véiem un intent desesperat d’especulació facilitant espais al sector de la construcció en un territori especialment delicat. Segon, exigint ja dues vegades el Pla Especial de Collserola, que havia d’estar a finals d’octubre de 2012 i va per llarg. És la manera més taxativa de frenar els peus a tothom qui hi tingui interessos econòmics i també delimitar les activitats que, com bé deien les veïnes i veïns, estan posant en perill l’equilibri del Parc.

S’han dit moltes coses en aquesta reunió. S’ha parlat d’agricultura ecològica i familiar, de la necessitat de tornar els pastors a Collserola per facilitar i abaratar el desbrossament del bosc, els polèmics canvis a Vidal i Quadras… Ens hem de posar a treballar, i de valent. N’érem conscients abans de la reunió i més ho som ara. En breus ens reunirem per parlar de quines prioritats extreure de la reunió i donar-hi suport políticament i des del punt de vista de la construcció de sinèrgies.

Com a tall d’anècdota, dir que en Ricard Gomà i jo hem pujat amb el Funicular de Vallvidrera, i que ens hem quedat encallats a mitja pujada. Una avaria ens ha tingut  uns 20 minuts tancats al funicular, la qual cosa ha fet que la reunió, evidentment, comencés amb retard. Ha estat una mala passada, però també serveix perquè els que intentem influir en política i els qui tenim la fortuna de poder actuar com a representants públics ens trobem de ple amb un problema que els i les residents s’hi troben cada dia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s