Dones Fem: 10 anys de lluita feminista

logo dones fem

 

Dones Fem és una entitat de dones amb seu al Districte de Sarrià-Sant Gervasi.  Un grup de dones que, fa deu anys, van decidir organitzar-se per indagar sobre la situació que la dona ocupa en la societat, no només en la catalana sinó en la de diferents països del món. També faciliten poder conéixer dones de renom per saber com s’ho han fet, com han aconseguit arribar on són. I, no només això, sinó que organitzen xerrades temàtiques amb expertes per parlar de temes que els són d’interés.

IMG_20130607_211911

Són, i crec que cal reconéixer-ho, el membre més actiu del Consell de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi. Van impulsar que anualment se celebrés l’acte “Una Dona de Medalla”, que commemora la trajectòria d’una dona i té un rang altíssim a nivell institucional, ben merescut d’altra banda. També han aconseguit fer funcionar tres comissions a nivell del Consell de la Dona, convertint-lo en l’òrgan de participació més actiu del Districte.

Cal aprendre molt de Dones Fem. Primer, del seu missatge, de la seva missió. Són dones, dones que fan. Ningú els ha regalat res, però s’han organitzat per a poder compartir experiències, objectius i recursos. I, segon, per la seva empenta, per la seva iniciativa, perquè mai en tenen prou, perquè no es conformen ni es resignen, perquè van més enllà.

Elles són, des del primer moment que vaig entrar a un Consell de la Dona, font d’energia per a continuar a les institucions. Va ser amb la seva presidenta que vaig parlar per a introduir a Plenari una mesura de conciliació que va ser parcialment assumida pel govern. I és que així són elles: disposades a canviar-ho tot, disposades a ajudar. Compromeses amb un món millor per les dones que venen darrere.

Moltes felicitats per aquests 10 anys tan ben portats!

Podeu consultar el seu web aquí

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s