Fora militars de Collserola

militars_collserola1-3-15248

La presència de militars a Collserola té una llarga història, però tan llarga com la seva història és la resistència que s’hi ha generat a la contra. Diverses vegades les esquerres hem intentat que l’Exèrcit no tingui possibilitat de realitzar maniobres al Parc de Collserola ni als seus voltants, però sembla que el Ministeri de Defensa no té intenció de cessar aquest tipus d’activitats.

No és acceptable, des de cap punt de vista, que un espai que és per al gaudi de la ciutadana i un punt clau per a la preservació d’uns ecosistemes naturals sigui violentat amb la presència de soldats realitzant cap tipus d’entrenament. Però pitjor encara és que les i els alumnes de l’Escola els Xiprers de Sarrià-Sant Gervasi hagin de presenciar aquestes escenes. No és permissible que les i els infants o joves hagin de patir aquest violentament, molt allunyat dels valors de pau, solidaritat i cooperació que hauien d’impregnar el sistema educatiu del nostre petit país.

El proper Ple de Districte del mes de Juliol tornarem a insistir en aquest tema. A risc de fer-nos pesats, demanarem explicacions al Govern i als consellers i consellers i regidor del Partit Popular. Per qüestió de dignitat de la ciutadania, no podem permetre maniobres miltiars, ni a Collserola ni enlloc. I menys encara des de la visió que comparteixo amb la coalició ICV-EUiA, en virtut de la qual hem d’avançar cap a la desmilitarització com a estratègia de pau i de decreixement.

Aquí podeu trobar una notícia de les moltes que va emetre BTV sobre el tema: http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/05/28/alerten-de-la-presencia-de-soldats-armats-en-una-zona-prohibida-a-collserola/

I aquí una valoració del President del Grup Municipal d’ICV-EUiA, Ricard Gomà: http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/05/28/goma-demana-que-lajuntament-no-permeti-la-presencia-militar-a-collserola/

Anuncis

One thought on “Fora militars de Collserola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s